25 Mar 2013

Binnenvaartkrant

0 Comment

DOOR JAN HOEK
In 1981 startte Geert Lemans, in een garage in Bergen op Zoom, zijn bedrijf Lemans Nederland B.V. De onderneming specialiseerde zich in de levering van dek-equipment, met lieren als belangrijkste product. Via Moerdijk kwam Lemans op een gegeven moment op de huidige locatie aan de Canadaweg in Halsteren terecht. De klant- en servicegerichte benadering in combinatie met uitstekende producten
leverde het bedrijf veel vaste klanten in binnen- en buitenland op.

Tot de klanten van Lemans behoren onder andere scheepswerven, baggermaatschappijen, offshore en de ‘natte’ aannemerij.Waar het zakelijk gezien crescendo ging, kwam het familiebedrijf privé in zwaar weer terecht. In april 2012 overleed oprichter Geert Lemans, waarna zijn zoon Michel zijn taken als directeur overnam. Helaas niet voor lang, want hij werd door een ziekte grotendeels uitgeschakeld.

Het team van Lemans ging niet bij de pakken neerzitten, maar zorgt ervoor dat de werkzaamheden ‘gewoon’ doorgaan. Neilka Lemans, echtgenote van Michel, nam de dagelijkse leiding in handen, waar
nodig geassisteerd door zwager Frank Lemans. Wijnand van den Beemd werd aangesteld als commercieel medewerker, terwijl secretaresse Dilek Sekman de stuwende kracht op kantoor is. Grote steun krijgt het team van senior technical manager Jan Kuijpers, voorheen actief bij scheepswerf Ravestein. “Lemans is de link naar het succes voor de klant met effectieve en betaalbare oplossingen voor alle type lieren en ander dek-equipment”, stelt Kuijpers. “Ik ben trots op het team van Lemans, die ondanks de interne problemen op een bijzonder positieve manier de draad heeft opgepikt.” “We zijn gestart met een ingrijpende verbouwing voor een nieuw kantoor die volledig aan de huidige eisen voldoet. Het kantoor is gedurende de nieuwbouw in een unit gehuisvest, maar ook daar is de klant, zonder afspraak te maken, van harte welkom. De koffie staat bij Lemans altijd klaar.”

Anker- en meerlieren
Naast het standaard leveringspakket, levert Lemans desgewenst ook maatwerk. Standaard levert emans
de producten met 2.1 of 2.2 certificering en desgewenst ook 3.1 of 3.2 certificering van classificatiebureaus als Veritas en Lloyds. Het programma bestaat uit onder andere anker- en meerlieren, met elektrische en/of hydraulische aandrijving en een trekkracht van 10 tot 500 ton, diverse types wandlieren met een capaciteit van 0,25 tot 5000 kilo, hydraulische verhaallieren met één of meerdere trommels en kleine wormlieren. Verder levert het bedrijf rollenkluizen in elke gewenste uitvoering, die aan boord van schepen en pontons worden gebruikt in de draadgeleiding, zonder veel wrijving op de draad, verhaalrollen tot zeer hoge treksterkten, elektrische of hydraulische kaapstanders in diverse uitvoeringen, bolders en panamakluizen voor diverse kabeldiktes. Voor Smith Berger Marine Inc. is Lemans Europees exclusief verdeler van boegrollers en draadgeleiding van het Amerikaanse bedrijf.
Zoals eerder gesteld werkt Lemans klant- en servicegericht; dat betekent onder meer dat als iets niet tot
het leveringsprogramma behoort, de medewerkers hun uiterste best doen de klant toch van dienst te
zijn. Afwijkende afmetingen of bepaalde constructies levert Lemans geheel volgens wensen van de klant.
Onlangs leverde Lemans het dekequipment voor twee tankers van Chemgas. De rederij had daarnaast
ook veertien verhaalrollen nodig, waaronder zes zeer snel. In zeer korte tijd lukte het Lemans de complete bestelling te leveren. Het is slechts één voorbeeld van het klantgericht werken van Lemans Nederland, gevestigd op industrieterrein Oude Molen aan de Canadaweg 8 in Halsteren.

Op zoek naar lieren of ander dekequipment? Loop ook eens binnen of neem telefonisch contact op
via (0164) 68 00 97 en laat u informeren door het gemotiveerde team medewerkers.

Lees HIER de gehele editie

[top]
About the Author


UA-44028834-1